Een initiatief van: Edventure

Login voor leden 0

Onderwijsdatabank

onderwijsdatabankDe Onderwijsdatabank is hét informatiesysteem voor schoolpersoneel, onderwijsadviseurs, ouders, hulpverleners en beleidsmakers. Het biedt eenvoudig een totaaloverzicht van alle voor het onderwijs relevante publicaties: van boeken en tijdschriftartikelen tot leermiddelen, audiovisuele media en andere educatieve bronnen. Daarnaast worden steeds meer publicaties over het brede jeugddomein opgenomen. Veel publicaties zijn rechtstreeks full text toegankelijk via Onderwijsdatabank.nl. Uw onderzoek begint bij de Onderwijsdatabank, hét (online) informatiesysteem voor het onderwijs.

De Onderwijsdatabank is een initiatief van EDventure. Al meer dan dertig jaar werken wij aan onze gezamenlijke missie: iedereen die bij het onderwijs betrokken is voorzien in een actueel en volledig (online) informatiesysteem. De grootste collectie van de Onderwijsdatabank is gericht op het primair onderwijs. Zoekt u naar informatie met betrekking tot een specifieke doelgroep? Dankzij fijnmazige filters haalt het systeem moeiteloos de informatie op die u zoekt. Of het nu gaat om de voorschoolse periode, het primair/voortgezet onderwijs of mbo.

Onderwijsdatabank en dyslexie

Een aantal veelgebruikte zoekopdrachten rond dyslexie is hieronder voor u klaargezet.

Dyslexie
Leesproblemen
Spellingproblemen

Onderwijsexpertise en Onderwijsdatabank in gezamenlijke app

De zojuist verschenen gratis app biedt snel overzicht in het uitgebreid en actueel aanbod van Onderwijsadviesbureaus, toont een landelijk netwerk van beschikbare experts en biedt toegang tot de zoekmachine van de EDventure Onderwijsdatabank.