ONL draagt bij aan eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie

Onlangs is het eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie verschenen. Het boek is geschreven door Liesbeth Tilanus en gebaseerd op haar onderzoek naar dyslexiebehandelingen. Het boek heet Een kroon voor een kanjer en gaat over Raf, een jongetje met dyslexie.

Hij gaat een spreekbeurt geven over dyslexie en beleeft samen met zijn klasgenoten een spannend avontuur op een eiland. Spelenderwijs komen ook de behandelmethode voor dyslexie en de conclusie van mijn onderzoek aan bod. De regel- en letterafstand is aangepast, waardoor het lezen makkelijker wordt. Het boek draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen met dyslexie. Ook voor kinderen zonder dyslexie is het boek waardevol; zij leren hoe het is wanneer lezen en spellen niet vanzelf gaat.

Door middel van crowdfunding is het benodigde budget opgehaald om het boek te produceren. Vanuit EDventure/ONL hebben we geen moment getwijfeld om een bijdrage te leveren aan dit initiatief.

ONL draagt bij aan eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie