Venlo: Tijn staat sterk mét dyslexie!

De 11-jarige Tijn vertelt over zijn dyslexie. Hij geeft aan hoe hij moeite had met lezen en spellen, hoe zijn juf hem aanspoorde en toen duidelijk werd dat hij toch echt zijn best deed, er een onderzoek naar dyslexie gestart werd door BCO Onderwijsadvies. Tijn vertelt over het onderzoek en over het behandelingstraject dat er op volgde. Aan Ted en Tilly bewaart hij goede herinneringen. Hij is reëel en bevlogen, een onderhoudend spreker en vindt dat ie met sprongen vooruit is gegaan. Na de spreekbeurt dyslexie is zelfs een boek verschenen van Tijn’s hand met de titel Sta sterk met dyslexie.

Onderzoek en behandeling werden geboden door BCO Onderwijsadvies in Venlo. BCO Onderwijsadvies maakt deel uit van Onderwijszorg Nederland (ONL), de coöperatie van onderwijsadviesbureaus van EDventure op het gebied van ernstige, enkelvoudige dyslexie bij kinderen. Daarnaast biedt ONL ook ondersteuning op het terrein van lichte gedragsproblemen of sociaal-emotionele problemen bij kinderen en jongeren.
Onderwijszorg Nederland werkt met gespecialiseerde orthopedagogen en psychologen, die dagelijks intensief samenwerken met scholen, ouders, kinderen, (sociale) wijkteams en gemeenten. In de dienstverlening van Onderwijszorg Nederland staat het individuele kind centraal. In dit geval en van harte, Tijn.

Venlo: Tijn staat sterk mét dyslexie!