Een hele klas vol leerlingen met dyslexie : belevingsavonden Driestar Educatief

Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

De belevingsavonden staan in het teken van ervaren en ontmoeten. Eerst geeft een van de dyslexiebehandelaren van Driestar Educatief een korte uitleg over dyslexie. Daarna verandert de groep in een ‘klas’, waarin de dyslexiebeleving plaatsvindt.

Na de beleving is er ruimte om met elkaar te reflecteren op het ‘dyslexiegevoel’. Hoe voelt het wanneer je niet goed mee kunt komen in de klas, word je daar lacherig van, of juist boos? Blijf je stug doorploeteren, of geef je de moed al op voor je begonnen bent? Veel ouders herkennen de emoties van hun kind bij zichzelf, maar hoe gaan de leerkrachten daar op school eigenlijk mee om?

Met zoveel (ervarings)deskundigen in een ruimte worden er iedere avond weer goede tips en tricks uitgewisseld over het begeleiden van een kind bij dingen die lastig zijn.

De avonden vinden plaats in Gouda, Kampen, Katwijk en Montfoort. Aanmelden kan via de website van Driestar Educatief:

https://www.driestar-educatief.nl/advies-en-begeleiding/actueel/nieuws/een-hele-klas-vol-leerlingen-met-dyslexie

 

 

Een hele klas vol leerlingen met dyslexie : belevingsavonden Driestar Educatief