Gezocht: Beleidsmedewerker onderwijs & zorg

Functieomschrijving

EDventure zoekt een beleidsmedewerker onderwijs & zorg

Voor onze branchevereniging EDventure zoeken wij een beleidsmedewerker onderwijs & zorg met minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. EDventure is de vereniging van adviesbureaus voor onderwijs en jeugdhulp. Zij versterkt de positie van de adviesbureaus en ondersteunt hen bij de realisatie van hun doelstellingen. Onze leden zijn innovatie- en implementatiepartner van onderwijsorganisaties. Ook zijn zij expert op het gebied van kindontwikkeling en zijn vanuit die positie vaak betrokken bij het begeleiden van kinderen die dat om welke reden dan ook nodig hebben: zoals hoogbegaafde kinderen, ernstig zieke kinderen of kinderen met dyslexie.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een nieuwe collega die kennis heeft van onderwijs(beleid) en/of ervaring heeft op het snijvlak van onderwijs en zorg. Onze nieuwe collega volgt het nieuws op het gebied van onderwijs en zorg op de voet en is in staat dit te vertalen naar zijn of haar dagelijks werk. Je ziet snel kansen, bent creatief, analytisch, ondernemend en steekt graag je handen uit de mouwen. Je beweegt je gemakkelijk in organisaties, bent vasthoudend en hebt overtuigingskracht, maar staat ook open voor argumentatie van anderen. Je werkt zelfstandig, hebt eigen ideeën, maar bent ook echt een teamspeler.

Wat ga je doen?

De functie van beleidsmedewerker onderwijs & zorg is veelzijdig. Op een dag ben je met verschillende onderwijs/zorg thema’s bezig. Je adviseert de ene keer de directeur-bestuurder en bent de dag erna bezig met een advies richting leden over een nieuwe subsidieregeling die voor hen interessant kan zijn. Je ontwikkelt, samen met de leden van EDventure, beleid op de verschillende werkterreinen van onze leden. Je organiseert, begeleidt en faciliteert overleggen met leden en andere stakeholders. Of je schrijft samen met de public affairs medewerker een position paper waarmee je de branche positioneert op een actueel onderwijsthema als passend onderwijs, lerarentekort of werkdruk.

Wat doe je nu of heb je gedaan?

 • Je bent vijf jaar of langer beleidsmedewerker of -adviseur bij een (grote) gemeente, een maatschappelijke organisatie, een branchevereniging of je werkt bij een stafafdeling in het onderwijs of in de jeugdzorg;
 • Je hebt een universitaire studie afgerond (bijvoorbeeld master bestuurskunde of politicologie, maar ook met een master in onderwijskunde, psychologie of (ortho)pedagogiek zou je aan het profiel kunnen voldoen);

En verder…

 • Heb je ‘een goede pen’, schrijf je gemakkelijk, helder en to the point.
 • Vind je het leuk om nieuwe interne en externe contacten op te bouwen en weet deze ook goed te onderhouden. Je benut dit netwerk bij de ontwikkeling van beleid.
 • Woon je in de buurt van Den Haag of bent van plan deze kant op te verhuizen.

Wat bieden wij?

 • Je ontvangt – afhankelijk van leeftijd en ervaring – een salaris tussen de €3.000 – €3.500 per maand bij een voltijdsdienstverband (36 uur). Je komt daarnaast in aanmerking voor een prestatieafhankelijke bonus van 4%-6%. En natuurlijk ontvang je ook vakantiegeld (8%).
 • Je ontvangt in eerste instantie een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • EDventure is aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en welzijn.
 • We bieden volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • Je komt te werken in een inspirerende nieuwe werkomgeving met sportfaciliteiten, restaurant en koffiecorner middenin het innovatiehart van de stad: De Binckhorst.
 • En last but not least, werk je met leuke collega’s aan maatschappelijke thema’s.

Hoe kan ik solliciteren?

Heb je minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, voldoe je verder ook aan het profiel en word je enthousiast van de beschreven werkzaamheden? Stuur dan een motivatiebrief met CV naar info@edventure.nu. Ook voor vragen kun je hier terecht. Reageer uiterlijk vrijdag 15 november als je geïnteresseerd bent ons team te komen versterken!

Gezocht: Beleidsmedewerker onderwijs & zorg