Geslaagd ONL-event

4 oktober jl. vond het ONL-eventplaats in Amersfoort. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van ONL stond leren lezen centraal. De keynote werd verzorgd door Laurentien van Oranje, die in haar bijdrage pleitte voor het sluiten van de keten: van preventie van taalachterstanden in de leeftijdsgroep 0-4 jaar naar het wegwerken van de achterstanden van kinderen op de basisschool. In de door de leden verzorgde workshoprondes kwam dit ook terug. Daarnaast werd aandacht besteed aan andere thema’s zoals het stellen van doelen tijdens de behandeling en samenwerking met ouders en scholen. De dag werd afgesloten met een forumgesprek over het thema ‘Ieder kind kan leren lezen’. Chaja Deen, senior adviseur onderwijs en jeugdhulp bij Nederlands Jeugdinstituut en Suzanne Mol, universitair docent van de Universiteit Leiden, gingen vanuit verschillende invalshoeken in op de rol die OAB’s kunnen spelen bij het leren lezen en spellen van alle kinderen (met en zonder dyslexie). Ook presenteerden we het pamflet ‘Ieder kind kan leren lezen’.CDA Tweede Kamerlid René Peters nam het pamflet in ontvangst: ‘Het is schrijnend om te zien dat er nu geen vanzelfsprekende hulp is voor deze groep kinderen. Ik sta dan ook achter de actie van ONL.’

Geslaagd ONL-event