Pelle Piloot

De behandelmethode van Onderwijszorg Nederland bestaat uit face-to-face behandelsessies met een behandelaar én digitale behandelsessies. Een online oefenprogramma is Pelle Helpt die kinderen helpt met lezen en spellen.

Lucas (10 jaar) oefent sinds een half jaar met Pelle Helpt tijdens zijn dyslexiebehandeling. Dit inspireerde hem tot het volgende idee: Pelle Piloot Een minigame op Pelle Helpt waarbij je de verschillende klanken kunt oefenen (bijv. f/v, s/z). Je hoort een woord en ziet het woord zonder de f of v. Je moet met de pijltjes Pelle Piloot naar de juiste klank sturen (wolk f of v). Als het goed is, zie je een zonnetje verschijnen, maar als je het fout doet, komt er een bliksemschicht.

Wat een fantastisch idee Lucas! Wij zijn altijd op zoek naar manieren om het oefenen nog leuker te maken.

Pelle Piloot