ONL-apps

De behandelsoftware 'Pelle helpt' is een integraal onderdeel van de dyslexiebehandelingen. Daarnaast biedt Onderwijszorg Nederland (ONL) apps die ingezet kunnen worden bij de behandeling van kinderen met ernstige, enkelvoudige dyslexie maar ook daarbuiten. De apps zijn bedoeld voor kinderen om tussendoor - thuis, op school of op de achterbank van de auto, te oefenen met taal.

Pelle puzzelt

Pelle puzzelt bestaat uit 18 woordzoekers die steeds iets moeilijker worden. Aan het eind van elke opgeloste woordzoeker verschijnt er een woord. Bij het schuiven van de letters in de juiste volgorde ontstaat een ontploffing. Spelers kunnen prijzen verdienen door de woorden in de juiste volgorde te vinden. Ook verdien je bij elk nieuw level een puzzelstukje dat later één afbeelding vormt. 

 

Pelle flitst

Bij Pelle flitst flitsen woorden op het scherm. De speler leest het woord hardop. De ouder of coach klikt op de groene fotoknop als het woord goed gelezen is. Als alle woorden in een woordrij goed gelezen zijn, dan ontvangt de speler een ster en een bevordering naar een volgend level.

Pelle op reis

In Pelle op reis reis je de hele wereld rond om Pelle terug te vinden. Onderweg kom je verschillende leesopdrachten tegen, waarmee sterren te verdienen zijn. Heb je alle sterren gehaald? Dan kan je door naar het volgende gebied. Net zolang tot je Pelle gevonden hebt. Het doel van de app is om kinderen, mét en zonder dyslexie, te stimuleren om te blijven lezen in de vrije tijd.