ONL Game-Apps

De behandelsoftware ‘Pelle helpt‘ is een integraal onderdeel van de dyslexiebehandelingen. Daarnaast biedt Onderwijszorg Nederland (ONL) game-apps die ingezet worden bij de behandeling van leerlingen met ernstige enkelvoudige dyslexie. De game-apps zijn bedoeld voor kinderen om op de achterbank in de auto, thuis of tussendoor te oefenen met taal.

Pelle Puzzelt

Het woordspel is gevormd op basis van woordzoekers. Achttien verschillende woordzoekers maken de game steeds uitdagender. Aan het eind van de woordzoeker ontdek je het geheime woord en de letters daarvan moet je schudden. Hierna stijgt de spanning. Bij het schuiven van de letters in de juiste volgorde ontstaat er een vette ontploffing. Je kunt prijzen verdienen door geen hints te gebruiken en de woorden in de juiste volgorde te vinden.

Pelle flitst

Kern van de app is het oefenen met woordrijen door middel van flitsen. Er zijn 56 rondes waarin steeds een andere woordgroep geflitst wordt. Iedere ronde worden steeds twintig woorden aangeboden die duidelijk familie van elkaar zijn. De woordrijen volgen de behandelingen van de dyslexiebehandelaars.

Pelle op reis

Binnenkort verschijnt Pelle op reis. In deze app reist de leerling verschillende werelden door om Pelle terug te vinden. Om de zoektocht te vervolgen, krijgt hij/zij onderweg diverse leesopdrachten. Het doel van de app is om kinderen met dyslexie te stimuleren om te blijven lezen in de vrije tijd.