Pelle op reis

Pelle is weggelopen! Hij kan overal zijn. Ga op reis om hem te vinden en maak onderweg uitdagende (lees)opdrachten waardoor je steeds verder kunt reizen. Kun jij hem vinden?

In Pelle op reis reis je de hele wereld rond om Pelle terug te vinden. Onderweg kom je verschillende leesopdrachten tegen, waarmee sterren te verdienen zijn. Heb je alle sterren gehaald? Dan kan je door naar het volgende gebied. Net zolang tot je Pelle gevonden hebt.

Download hieronder de app en ga mee op reis.

Wie is Pelle?

Pelle helpt met lezen en spellen! Hij is de mascotte van Onderwijszorg Nederland. ONL helpt kinderen met ernstige, enkelvoudige dyslexie. Pelle staat symbool voor de expertise die we daarbij hebben opgedaan over hoe kinderen leren lezen en die we gebruikt hebben voor de ontwikkeling van deze app. Benieuwd naar de andere apps van Pelle? Kijk dan hier

Wat is een zomerdip?

Een zomerdip is de afname in de leesontwikkeling bij kinderen. Dit komt voor in de zomer omdat kinderen dan minder lezen. Meer lezen over de zomerdip? Kijk dan bij kopje ‘Theoretisch kader’.

Samenwerking VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Op de dag van de lancering lezen vrijwilligers verhalen voor uit boeken die in de app worden gebruikt. Ook krijgen kinderen een gratis download. Zo kunnen zij in de zomer lekker blijven lezen!

Download de Pelle op Reis poster
Download de Pelle op Reis brochure